Dragonul Albastru: o moluscă cu culori extravagante care pare să provină de pe altă planetă

Ai citit bine: am scris   „Dragon“, dar să fim mai preciși este vorba de Glaucus Atlanticus ,  cunoscut sub numele de Blue Dragon . Este, fără nicio îndoială, unul dintre cele mai originale, extravagante și fascinante animale care populează ecosistemele noastre.

Epilepsie tratată cu canabis, îmbunătățirile copilului sunt impresionante

Acest animal mic  și incredibil este o moluscă,  care  pentru a se deplasa și a pluti, scoate o bulă de aer și de multe ori își petrece timpul cu susul în jos . Aspectul caracteristic aproape că pare să-l facă să vină de pe o altă planetă sau dintr-o poveste mitologică. Cu toate acestea, Dragonul Albastru trăiește de fapt în oceanele din întreaga lume și poate măsura până la 5 centimetri în lungime.

 

drag

 

Pentru a se apăra de prădători  culorile sale spectaculoase ale mantei  sunt capabile să o facă să se confunde cu mediul înconjurător. Dragonul însuși, însă, este însuși un prădător înfricoșător, deoarece poate înghiți chiar și creaturi otrăvitoare, fără a fi cel mai puțin afectat de substanțele lor toxice . Din acest motiv, dacă întâlniți fascinantul moluscul albastru, este absolut necesar să fiți atenți pentru a nu vă înțepa. În corpul său pot fi concentrate doze de otravă provenite din victimele  pe care le-a atacat .

 

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Glaucus_atlanticus

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.