Doomsday Clock, în 2021 suntem tot la 100 de secunde de Apocalipsă, conform ceasului fondat de Einstein

Doomsday Clock, simbolul incontestabil al probabilității unei catastrofe globale provocate de om, rămâne neschimbat și pentru 2021, fiind păstrat la 100 de secunde până la miezul nopții.

Ca de obicei, Bulletin of the Atomic Scientists a anunțat ora apocalipsei din 2021 într-o conferință de presă internațională care a avut loc ieri, pentru prima dată, prin intermediul platformei Zoom. Decizia Doomsday Clock a fost luată împreună cu Consiliul de sponsori al Buletinului , care include 13 oameni de știință premiați cu Nobel. În ianuarie 2020, Ceasul Apocalipsei ajunsese la 100 de secunde până la miezul nopții , mai aproape de miezul nopții ca niciodată din istoria sa.

Citește și Peste 340 de milioane de creștini au fost persecutați în lume: 13 uciși în fiecare zi

Fondat în 1945 de Albert Einstein și alți oameni de știință ai Universității din Chicago, care au contribuit la dezvoltarea primelor arme atomice din Proiectul Manhattan, Bulletin of the Atomic Scientists au creat Doomsday Clock doi ani mai târziu, folosind imagini din Apocalipsa (miezul nopții) și idiomul contemporan de explozie nucleară cu numărătoare inversă până la zero pentru a transmite și a conștientiza asupra amenințării pentru umanitate și planeta armelor atomice. Cu timpul, însă, ceasul a devenit un indicator universal recunoscut al vulnerabilității lumii nu numai față de catastrofele nucleare, ci și schimbările climatice și tehnologiile perturbatoare din alte sectoare.

În practică este „o metaforă, un memento al pericolelor cu care trebuie să ne confruntăm dacă vrem să supraviețuim pe planetă”.

Inițial ceasul a fost setat în 1947 la șapte minute până la miezul nopții. De atunci a fost mutat înainte și înapoi de 24 de ori.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Sursa: Bulletin of the Atomic Scientists

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.