Donează 8 miliarde pentru caritate: fondatorul Duty Free vrea să moară sărac

A devenit miliardar cu Duty Free Shoppers Group , dar Charles „Chuck” Feeney a rămas „umil” în adevăratul sens al cuvântului. Reputația sa de filantrop o precedă pe cea de cofondator – în 1960 alături de Robert Miller – a gigantului de retail care a cucerit aeroporturile din întreaga lume. Cetățean american de origine irlandeză, el a continuat să ducă o viață fără exces și fără confortul pe care afacerea lui i-ar fi permis.

Citește și Zuckerberg, Bezos și Musk din ce în ce mai bogați: cu pandemia au câștigat 845 miliarde de dolari

Omul care l-a inspirat pe Bill Gates și acea revistă „Forbes” a redenumit „James Bond of Philanthropy” are 89 de ani și a fost întotdeauna un susținător al așa-numitului „Giving While Living” sau dă cât timp trăiești. „Am învățat multe. Vom face unele lucruri diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine că am făcut acest lucru urmărind timpul care trece pe ceasurile mele – a spus Feeney într-un interviu pentru Forbes – Le mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat în această călătorie ».

Ar putea muri literalmente „lefter” după ce a „scăpat” de opt miliarde de dolari în peste patru ani, dar nu regretă. „Fostul miliardar” și-a îndeplinit generoasa misiune pe 14 septembrie prin organizația sa, The Atlantic Philanthropies, fondată în 1982. Averea sa a fost bine plasată și distribuită: 3,7 miliarde de dolari s-au dus la educație,  peste 870 de milioane pentru drepturile omului și schimbări sociale (dintre care 62 au contribuit la abolirea pedepsei cu moartea în Statele Unite) și peste 700 de milioane de dolari la sănătate. O vocație care l-a însoțit în ultimii 38 de ani în cel mai fierbinte anonimat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.