Doliu in lumea cinematografiei: marele actor Rutger Hauer a murit

Doliu in lumea cinematografiei: marele actor Rutger Hauer a murit

Actorul australian Rutger Hauer a murit la vârsta de 75 de ani. Hauer a murit pe 19 iulie, dar știrea despre moartea lui a fost dată de agentul său numai miercuri, 24 iulie. De-a lungul carierei sale, Rutger Hauer s-a remarcat pentru  a  câteva roluri importante care totuși au rămas iconice în imaginația colectivă. Printre ei ne amintim replicatorul Roy Batty în filmul cult al lui Ridley Scott Blade Runner și criminalul John Ryder în The Hitcher.

 

Născut în Breukelen, în provincia Utrecht, dintr-un cuplu  de actori dramatici, Rutger Hauer și-a părăsit familia la 15 ani pentru a se îmbarca pe o navă comercială, urmând pe urmele bunicului său care era căpitan. După ce și-a abandonat cariera în navigație datorită daltonismului, Hauer a început să frecventeze unele școli de teatru și a absolvit Academia de Dramă din Amsterdam în 1967.

 

De Ana Moldovan

Te-ar putea interesa și Afganistan, atentat sinucigas in Kabul: cel puțin 5 morti si 10 raniti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.