Doliu în cinema: marele actor Max Von Sydow a murit

Adio actorulului suedez, marele interpret pentru Ingmar Bergman în cel de-al șaptelea sigiliu. A fost, de asemenea, protagonistul filmului de groază Exorcistul și actor în zeci de alte filme, până la participarea la noua trilogie Star Wars în rolul lui Lor San Tekka.

O carieră pur și simplu extraordinară, cea a lui Max von Sydow, numele de scenă al lui Carl Adolf von Sydow. S-a născut la Lund pe 10 aprilie 1929, dintr-un un tată etnolog specializat în floklore irlandez și scandinav și o mamă baroneasă. Primul său rol principal în cinematografie datează din 1957 cu capodopera „Al șaptelea sigiliu” de Ingmar Bergman, în care îl interpretează pe Antonius Block, un cavaler care se întoarce din Cruciadele chemat să joace șah cu Moartea.

Citește și Marea Britanie, ”voluntari plătiți pentru a se infecta cu coronavirus”

De două ori nominalizat la Oscar, el a murit la vârsta de 90 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.