Doi frați apropiați ISIS, au fost condamnați pentru organizarea unui atac, care apoi a eșuat, într-un avion din Sydney

În Australia, doi bărbați apropiați statului islamic au fost condamnați pentru organizarea unui atac, care apoi a eșuat pe un avion de la Sydney la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, în iulie 2017. Cei doi frați sunt  Mahmoud Khayat, 34 de ani și Khaled Khayat, 51 de ani.  Primul a fost condamnat joi, iar al doilea fusese condamnat în luna mai a anului trecut. Amândoi și-au declarat nevinovăția.

Planul prevedea ca avionul, care transporta aproximativ 400 de persoane, să fie aruncat în aer cu o bombă care fusese ascunsă în interiorul unei mașini de tocat carne transportată într-o valiză. Planul a eșuat deoarece valiza era prea grea și a fost trimisă la securitate. Un al treilea frate, care transportase valiza la aeroport, a fost declarat nevinovat, deoarece nu era implicat în plan și nu era conștient de bombă. Cei doi frați, condamnați care deja încercaseră să organizeze un atac chimic la Sydney, au fost arestați la 11 zile după ce planul atacului a dat greș  pe aeroport.

A ucis o fetiță de 9 ani și a ascuns cadavrul într-o valiză: după 11 ani criminalul a fost prins cu ajutorul ADN-ului

În timpul procesului, procurorii au susținut că cei doi au fost ajutați de un al patrulea frate, Tareq Khayat, un milițian ISIS care se află în închisoare din Irak.  Explozivul pe care trebuiau să-l folosească a ajuns cu avionul din Turcia ca parte a unui plan „inspirat și regizat” de Statul Islamic. Pedeapsa nu a fost încă stabilită dar Mahmoud și Khaled Khayat riscă până la închisoare pe viață.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.