Doi asteroizi vor trece aproape de Pământ în acestă noapte : unul este mai mare decât Empire State Building

Doi noi asteroizi se apropie de Pământ cu mare viteză, a anunțat Center for Near-Earth Object Studies de la NASA sau CNEO care a confirmat că o serie de roci spațiale vor ajunge prin părțile noastre. Săptămâna trecută a fost rândul asteroizilor 2020EF și 2020P4 , care s-au deplasat, respectiv, la 6,2 și 1,351 milioane km de centrul Pământului. Dacă cei doi asteroizi care tocmai au trecut erau mici, nu este același lucru și pentru ceilalți doi. Ambii, însă, nu ar trebui să reprezinte nici o amenințare pentru noi.

Pe 27 martie, vom fi vizitați de asteroidul 2020 FB, care, conform estimărilor NASA, ar trebui să atingă distanța minimă de Pământ la ora 19:39 EDT (ora României 01.39). Stânca, cu un diametru estimat de aproximativ 24 de metri, va trece la aproximativ 4,8 milioane de km distanță și va parcurge viteză mare, deplasându-se spre noi la aproximativ 33 de mii de km pe oră. Câteva ore mai târziu, va fi rândul unei asteroid cu  adevărat uriaș, numit 2020 XA133 din 2012. Mai mare decât Empire State Building, adică aproximativ 400 m, se apropie foarte repede de noi (85 de mii de km pe oră). Acesta va atinge distanța minimă de Pământ pe 27 martie la 4:52 am ora României.

Citește și S-a născut în plină pandemie spaniolă în 1919 și supraviețuit și coronavirusului: externat la 101 ani

În ciuda vitezei mari și a dimensiunilor enorme, 2020 XA133 nu va reprezenta o amenințare. Conform NASA, în prezent nu există asteroizi cunoscuți, care amenință Pământul  și ar trebui să fie așa timp de sute de ani.

În următoarele zile,alți doi asteroizi mici vor trece la distanță apropiată. Sunt 2020 FE2, mult mai mici decât XA133 din 2012, cu un diametru de 26 de metri. Acesta va trece pe lângă Terra  pe 28 martie la ora 8:13 (ora 14,13 ora României). FE2  se va apropia și mai mult de Terra, la „doar” la 1,6 milioane km.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.