Doctorul Ahmadreza Djalali va fi spânzurat astăzi la Teheran

Ahmadreza Djalali a fost condamnat la moarte sub acuzația de spionaj în numele israelianului Mossad. Amnesty International explică faptul că mărturisirile lui Djalali au fost obținute sub tortură.

 Există posibilitatea concretă ca Ahmadreza Djalali, medicul și cercetătorul irano-suedez  să fie spânzurat astăzi la Teheran.

Djalali a fost condamnat la moarte, iar potrivit  Amnesty International  mărturisirile lui Djalali au fost extrase prin tortură și interogatoriul a avut loc izolat și fără prezența unui avocat.

”Ahmadreza Djalali a fost condamnat la moarte pentru „corupție ” ( efsad-e fel-arz ) în octombrie 2017, după un proces extrem de nedrept în fața filialei 15 a Curții Revoluționare din Teheran. Curtea s-a bazat în primul rând pe „mărturisiri” despre care Ahmadreza Djalili spune că au fost obținute sub tortură și alte maltratări în timp ce era ținut în izolare prelungită fără acces la un avocat. Printre acestea se numărau amenințări de executare, ucidere sau vătămare a copiilor săi  care locuiesc în Suedia, și a mamei sale, care locuiește în Iran”

Citește și Un avion de război rus, capabil să comande arme nucleare, a fost jefuit

Conform celor mai recente informații publicate de familia sa, execuția sa, amânată in extremis acum două săptămâni, ar fi programată pentru dimineața aceasta.

Autoritățile din Teheran nu au mai permis contactele în ultimele zile cu Djalali, care a pledat mereu nevinovat și a fost condamnat într-un proces definit de Amnesty International „senzațional de nedrept ”. Până de curând, medicul a fost ținut în izolare în închisoarea Evin din Teheran.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu :
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2020/11/iran-imminent-execution-of-swedish-iranian-academic-ahmadreza-djalali-must-be-halted/

https://www.timesofisrael.com/iranian-swedish-academic-will-likely-be-executed-by-iran-on-wednesday-wife-says/

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.