Doar 2% din populația lumii au ochii verzi. Dar aceasta nu este singura lor raritate !

Știți care este cea mai rară culoare a ochilor din lume? Verde.

Doar 2% din populația lumii au ochii verzi, dar nu este doar acest lucru a le face deosebite. Ochii verzi nu se datorează unui pigment de culoare, așa cum se întâmplă și cu alte culori. Cei care au această culoare au o combinație specială de pigmenți și reflectă lumina într-un mod unic.

În lume, puțini oameni au ochi verzi, dar în unele țări această culoare a ochilor este foarte frecventă:

De exemplu, în Irlanda și Scoția procentul este foarte ridicat, în jur de 86%. Acest lucru se întâmplă în general în țările din Europa de Nord.

Ceea ce face acest tip de culoare fascinant este faptul că acestea nu apar datorită prezenței pigmentului verde. De fapt, pentru cei cu ochii căprui de exemplu, există datorită prezenței de melanină, care este un pigment de cuolare maro, în timp ce pentru ochii albaștri acest pigment lipsește complet.

Împreună și după moarte: doi bătrânei bolnavi și-au luat viața

Pentru ochii verzi nu există niciun pigment, în realitate este o combinație specială, între melanină și lipocrom. În plus, modul în care ochiul absoarbe și reflectă lumina ajută să facă ochii să pară verzi.

Ochii verzi apar mai târziu la copii, în al treilea an de viață.

Toți bebelușii se nasc cu ochi de un albastru închis, deoarece melanina are nevoie de timp pentru a ajunge în iris să dea culoarea finală. Potrivit unor oameni, cei cu ochi verzi sunt mai creativi și mai misterioși. Nu există studii științifice în acest sens, ci doar observații, dar foarte des  sunt adevărate.

În China există un sat numit Liqian, unde 2/3 din locuitori au ochi verzi și păr blond. Se spune că sunt descendenți ai generalului roman Marcus Licinius Crassus. Ochii verzi sunt o raritate reală.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.