Disparut acum 50 de ani cu 52 de persoane la bord, submarinul La Minerve a fost gasit

Disparut acum 50 de ani cu 52 de persoane la bord, submarinul La Minerve a fost gasit

Dispariția submarinului La Minerve în mod misterios în 1968, cu 52 de persoane la bord, a fost găsită în largul coastei Toulon. Știrea a fost raportată de ministrul armatei franceze, Florence Parly: “Tocmai am găsit La Minerve. Mă gândesc la familiile care au așteaptat atât de mult timp. ”

Submarinul La Minerve, dispăruta în mod misterios cu cincizeci de ani în urmă, pe 27 ianuarie 1968, în timp ce făcea un exercițiu, a fost găsit în largul coastei Toulon. Ministrul armatei franceze, Florence Parly, a raportat acest lucru printr-un post Twitter.

 

”Tocmai am găsit La Minerve. Este un succes, o ușurare, o operă tehnică. Mă gândesc la familiile care au așteptat atât de mult acest moment “, a scris ministrul. Epava a dispărut cu cincizeci și două de persoane aflate la bord a fost situat la 2,370 de metri de adâncime, la 45 de km de Toulon. Nava americană Seabed Constructor a sosit  în ultimele zile pentru a participa la căutări. Este aceeași navă a companiei private Ocean Infinity, care în noiembrie anul trecut a găsit epavă submarinului San Juan, care s-a scufundat cu un an mai devreme cu patruzeci și patru de persoane la bord. Dronii au obținut confirmarea vizuală a locației precisă a submarinului La Minerve.

Cauzele accidentului sunt încă necunoscute . În ciuda operațiunilor de salvare care au fost activate imediat, submariunul  nu a fost localizat. În octombrie anul trecut, familiile marinarilor dispăruți au lansat un apel pentru a relua cercetarea celor dragi, iar la începutul anului, ministrul francez Florence Parly anunțase reluarea operațiunilor cu implicarea a zeci de experți și a unor mijloace tehnice uriașe.

 

De Marius Oprea 

Te-ar putea interesa și Macel in Siria: mai multe atacuri aeriene au provocat 19 victime si 45 de raniti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.