Disney interzice copiilor sub 7 ani desenele animate acuzate de rasism: Peter Pan, Dumbo și Pisicile Aristocrate

Disney a decis să interzică copiilor cu vârsta sub șapte ani să urmărească unele dintre cele mai faimoase desene animate ale sale: Dumbo, Pisicile Aristocrate și Peter Pan. Motivul? Au conținut dăunător, rasist sau ofensator pentru anumite categorii. De fapt, Peter Pan nu ar fi trebuit să-i definească pe membrii tribului său Indian Tiger Lily drept „piei roșii”, iar pisica siameză a Aristocats, „Shun Gon”, cu acel nume ar fi un stereotip viu.

Ca să nu mai vorbim de Dumbo, care își bate joc de sclavi într-un cântec. „Și când suntem plătiți aruncăm toți banii”. Versetul este considerat o lipsă de respect față de memoria sclavilor afro-americani care lucrau la plantații.

Titlurile au fost eliminate de pe platforma plătită din secțiunea dedicată copiilor deoarece acestea continuă să fie disponibile publicului peste vârsta minimă, dar cu un avertisment care spune: „Acest program include reprezentări negative și / sau denigrează populațiile sau culturile. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și încă mai sunt. În loc să eliminăm acest conținut, vrem să anunțăm despre impactul său nociv, să învățăm din acesta și să stimulăm dezbaterea pentru a crea împreună un viitor mai incluziv ”.

Deja în octombrie Disney și-a revizuit site-ul, a adăugat „bulină roșie ” la filmele considerate rasiste și a introdus în fișa fiecărui desen animat indicații pentru a contextualiza cele mai controversate alegeri făcute de autori în urmă cu 30 de ani. Dar astăzi, la sfatul unui grup de experți, el a optat pentru o măsură mai drastică, interzicând conținutul copiilor sub 7 ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.