Din cauza unei boli rare, o tânără este obligată să doarmă 22 de ore pe zi

”Frumoasa din pădurea adormită” există cu adevărat doar că nu este din pădure ci din Laicester, UK.

Rhoda Rodriguez-Diaz, o tânără britanică care locuiește în orașul Leicester, suferă de o boală neurologică rară, care o forțează să doarmă 22 de ore pe zi și, în ciuda multor ore de somn, continuă să se simtă obosită. Potrivit Daily Mail, această problemă a intervenit în mod inevitabil și  dramatic viața sa socială.

Rhoda studiază psihologia și, în copilărie, a fost diagnosticată cu hipersomnie, provocându-i episoade de somnolență în timpul zilei și oboseală extremă. Fata adeseori adormea ​​la școală în timpul orelor de curs și nu putea să practice sporturile preferate pentru că era “obosită în mod constant”.

În septembrie anul trecut, după o serie de investigații medicale, unii specialiști i-au diagnosticat cu sindrom Kleine-Levin, cunoscut și ca “frumoasa dormită”.

Citește și Peste 50.000 de ursuleți de pluș și jucării made în China au fost distruși: pericol de sufocare

 

Această tulburare provoacă episoade de somn care pot dura până la trei săptămâni, cu mici pauze în care Rhoda folosește ocazia de mânca: “Este chiar enervant,  oamenii îmi spun că sunt leneșă”, spune ea.

Fata a explicat că pot trece mai multe luni  fără să apară simptomele  dar atunci când acestea apar,  au un impact foarte puternic asupra viețiiei de zi cu zi.

“Viața trece în timp ce eu dorm, realitatea mă lovește când mă trezesc și îmi dau seama că am pierdut o săptămână din viața “, adaugă ea.

Persoanele cu sindromul Kleine-Levin reușesc să treacă peste starea lor. Ultima oară când Rhoda a avut un episod de acest gen a fost de aproximativ trei luni în urmă, când a dormit mai mult de 60 de ore în trei zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.