Din cauza războiului din Siria, la fiecare 10 ore un copil este ucis

Războiul împotriva copiilor din Siria a fost unul dintre cei mai brutali din istoria recentă. Aproape 6 milioane de copii sirieni s-au născut de la începutul crizei. Ei nu știu altceva decât război și deplasări. În medie, în Siria un copil a fost  ucis la fiecare 10 ore din cauza violenței și peste 2,5 milioane de copii au fost obligați să fugă în țările vecine în căutarea păcii “,  a declarat președintele Unicef ​​Italia, Francesco Samengo.

Unicef ​​a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat recent de Gallup International / ORB International. Prin investigații sirienii din Siria, Iordania și Liban au fost întrebați care sunt provocările și preocupările majore prin  care ei și copiii lor se confruntă de aproape un deceniu după începerea războiului. Sondajul a ajuns la 3.500 de sirieni, urmărind să dea glas familiilor siriene, evidențiind impactul războiului și conflictelor și să contribuie la conturarea celei mai bune modalități de a răspunde nevoilor pe care familiile le-au identificat pentru a înainta.

Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în Rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

“În acest sondaj, sirienii ne spun cum războiul a afectat direct viața lor și a copiilor lor și pur și simplu cum au supraviețuit unuia dintre cele mai brutale războaie din istoria recentă”, a spus Ted Chaiban, director regional Unicef ​​în mijloc Africa de Est și de Nord – este evident că rănile lor sunt profunde și că impactul asupra sănătății mintale a sirienilor este enorm. Știm, de asemenea, din acest sondaj că educația copiilor și sărăcia sunt printre principalele preocupări și provocări majore. “.

Potrivit sondajului, sirienii de pretutindeni au raportat că cei mici au plătit cel mai mare preț în acest conflict.

Daunele psihologice și impactul asupra sănătății mintale au fost identificate ca fiind grave exact ca și leziunile fizice. Majoritatea sirienilor intervievați au experimentat strămutarea, rănirea sau moartea unei persoane dragi.

Într-o peșteră, printre animale sau în mormintele unui cimitir: iată unde trăiesc copii sirieni

În unele părți din Siria, mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate au spus că au cel puțin un copil care nu este la școală, comparativ cu aproximativ o treime din refugiații sirieni din Iordania și Liban.

Aproximativ 2,8 milioane de copii sirieni nu merg la școală, dar aproape 5 milioane de copii din Siria și țările vecine continuă să aibă acces la educație, în ciuda dificultăților. Acest lucru se datorează în mare parte eforturilor profesorilor, personalului școlar, partenerilor de teren și sprijinului generos al donatorilor Unicef.

Pe măsură ce donatorii se adună la Bruxelles pentru o altă conferință pentru Siria, am dori să mulțumim tuturor donatorilor noștri pentru generozitatea fără precedent. Acest lucru a jucat un rol imens în a ajuta copiii sirieni să își continue educația. Noi cerem donatorilor să-și mențină generozitatea față de copiii din Siria și țările vecine, astfel încât copiii să își poată recupera anii de învățământ pierduți sau să-și continue educația. Acum, Covid-19 întrerupe parțial educația informală în unele centre sprijinit de UNICEF și în spații destinate copiilor, finanțarea pe scară largă este și mai crucială. Acest lucru este fundamental pentru viitorul lor și pentru viitorul Siriei “, a concluzionat Chaiban.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.