Din cauza noilor restricții pentru coronavirus, de mâine se închid barurile la Paris

De marți, 6 octombrie, Parisul și cele trei departamente Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis și Val-de-Marne vor fi considerate „zone de maximă alertă de urgență pentru coronavirus” , a anunțat  guvernul francez. Starea de alertă va dura cel puțin cincisprezece zile și va duce la închiderea barurilor, dar nu și a restaurantelor, care pot rămâne deschise cu măsuri stricte de sănătate  precum înregistrarea datelor clienților și reducerea numărului de persoane care stau la aceeași masă. În zonele de alertă maximă, universitățile vor trebui să înjumătățească numărul de studenți admiși la lecții.

Citește și: Tragedie: rafturile unui supermarket s-au prăbușit strivind o tânără angajată în vârstă de numai 25 de ani ( video)

În urmă cu patru zile, ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a avertizat că, dacă cifrele pandemiei vor continua să se deterioreze, guvernul „nu va avea de ales decât să pună Parisul și suburbiile interioare în stare de alertă maximă”.

Numărul persoanelor care au testat pozitiv pentru coronavirus în ultimele șapte zile este de aproximativ 270 la 100.000 de persoane, peste pragul de 250 stabilit de guvern. La vârstnici, cei mai expuși riscului, cifra este mai mare de 100. În spitalele din Ile-de-France, mai mult de 35 la sută din locurile în terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu COVID-19.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.