Din 2020, Paris interzice utilizarea animalelor sălbatice în circuri

Animalele sălbatice nu vor mai fi exploatate în expoziții în circurile Paris . Consiliul de la Paris a decis acest săptămâna trecută, votând o decizie care interzice permisiunea de a ocupa terenuri publice pentru circurile care folosesc animale sălbatice în timpul spectacolelor. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu 2020 dar  nu vor fi valabile pentru Cirque d’Hiver Bouglione și Cirque Arlette Gruss , în calitate de proprietari ai zonei ocupate sau deținători ai concesiunilor deja în vigoare.

 

Celelalte circuri vor putea continua să lucreze, dar va trebui să se transforme în spectacole care nu includ utilizarea animalelor sălbatice . Pentru a facilita decizia, proprietarii de circuri vor putea conta pe ajutorul economic al instituțiilor: 50 de mii de euro în trei ani. De asemenea, va fi acordat sprijin financiar organizațiilor non-profit franceze care vor decide să aibă grijă de animale sălbatice.

Misha a murit, ursul abuzat în circ și pe care toată lumea a încercat să-l salveze nu a supraviețuit

Potrivit sondajelor, două treimi dintre francezi sunt împotriva prezenței animalelor sălbatice în circ, iar interdicția a fost discutată timp de doi ani la Paris. Aceasta decizie a fost întâmpinată de entuziasm și bucurie de animaliștii și asociațiile de mediu și a stârnit controverse între proprietarii de circ . Conform celor din urmă, eliminarea animalelor din circ este ca și cum ai elimina clovnii iar acest lucru reduce natura spectaculoasă a expozițiilor.

În schimb, Greenpeace France susține decizia și speră ca întregul stat să ia o poziție în această privință .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.