Din 1950, cel puțin 3.000 de copii francezi au fost victime ale abuzurilor preoților

O comisie de anchetă privind plângerile privind abuzurile asupra copiilor a stabilit că în Franța au existat cel puțin 3.000 de copii care au fost abuzați sexual de preoți încă din 1950 până în prezent. Președintele Comisiei, Jean-Marc Sauve, a declarat că, potrivit datelor preliminare, ar trebui să fie în jur de 1.500 de preoți și alți religioși care au abuzat de  copii.

Comisia a fost înființată în urmă cu un an, la cererea episcopilor francezi, după o serie de scandaluri de pedofilie care au făcut ca Biserica din Alpi să tremure. O linie directă a victimelor a primit 5.300 de apeluri într-un an, a spus Sauve reporterilor într-o videoconferință. Numărul estimat de victime implică în medie 40 pe an timp de 70 de ani.

Violența domestică: a cusut gura soției sale și a torturat-o ani de zile. Condamnat la 4 ani de închisoare

“Sunt ferm convins că există multe alte victime”, a spus Sauve. „Nu știm cum să consolidăm aceste două surse” de cazuri de abuz potențial, a adăugat el. Apelul de a furniza plângeri și mărturii a fost prelungit până pe 31 octombrie, iar revizuirea arhivelor ecleziastice a fost reluată după pauza pentru închiderea Franței din cauza coronaviusului . Comisia condusă de Sauve, vicepreședintele de onoare al consiliului de stat, include avocați, experți, medici, istorici și teologi și va produce un raport final anul viitor, cu indicații despre cum se poate preveni abuzul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.