Difuzoarele de uleiuri esențiale pot fi periculoase. Anses: „Trebuie să avertizăm consumatorii privind riscurile”

Multe persoane folosesc difuzoare cu uleiuri esențiale pentru a parfuma aerul din locuințe sau exploatând efectele benefice ale diferitelor esențe. Cu toate acestea, potrivit Anses se pot prezenta ,  unele contraindicații chiar privind toxicitatea lor.  Printr-un studiu, Anses ”French Agency for Food, Environmental and Occupational Health & Safety” a cerut un control mai mare asupra  utilizării acestor produse.

Uleiurile esențiale din difuzoare prezintă totuși unele riscuri care nu ar trebui subestimate. Pentru a avertiza în acest sens, este un nou studiu realizat de Anses privind toxicitatea. În urma lucrărilor sale din 2017, a publicat acum date privind expunerea la aceste produse la serie de cazuri de otrăvire raportate la centrele de control al otrăvurilor și supravegherea drogurilor în Franța.

Atenție la etichete! O fetiță a murit din cauza unei paste de dinți

Problema este că, chiar și în condiții normale de utilizare, apariția unor simptome iritative nedorite ar putea apărea pe ochi, nas, gât și chiar pe respirație. Aceste iritații se pot datora uleiurilor esențiale bogate în fenoli sau acetone , improprii pentru inhalare și iritante ale tractului respirator.  Potrivit Anses , aceste uleiuri esențiale emit compuși organici volatili (COV) deoarece pot deveni o sursă de poluare a aerului în mediile noastre, adăugându-se la alții deja prezenți. Unele dintre COV emise, de fapt, se pot oxida, în special cu ozonul prezent în aer. Mai mult, COV-urile pot avea și proprietăți iritante sau sensibilizante, chiar și atunci când sunt de origine naturală.

Cu toate acestea, studiile disponibile ar fi insuficiente pentru a produce o listă exhaustivă a întregii game de substanțe emise de aceste produse. Prin urmare, sunt necesare studii suplimentare pentru a caracteriza mai bine emisiile pe termen lung ale compușilor organici și formarea secundară a altor compuși în urma oxidării atmosferice.

Prin urmare, agenția franceză recomandă să nu le lăsați la îndemâna copiilor și  dacă doriți să experimentați aceste uleiuri pentru puterea aromaterapiei, vă sfătuim să consultați  un expert.

Sursa: Anses

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.