Dezastru: mai mult de 100 de copii au murit dupa ce au consumat fructele litchi, alti 200 sunt in spital

Dezastru: mai mult de 100 de copii au murit dupa ce au consumat fructele litchi, alti 200 sunt in spital

Numărul copiilor care au murit în India după ce au consumat frtul exotic litchi, a depășit 100. Alți 200 sunt internați în ital în stare gravă. Epidemia pare a fi de neoprit și este cauzată de intoxicarea de la fructele litchi , pe care toți copiii decedați sau bolnavi au mâncat în ultimele săptămâni.

 

Autoritățile din domeniul sănătății din Bihar au subliniat că majoritatea persoanelor și a copiilor intoxicați adesea sub vârsta de 10 ani, au suferit o scădere bruscă a nivelurilor de glucoză din sânge. Fructele conțin o substanță toxică responsabilă pentru simptomele encefalite acute atroce care duc la moarte după o suferință extremă.  Nu este prima dată când această boală a făcut victime în India.

 

Până în 2005, anul în care o mie de oameni au murit în statul Uttar Pradesh , virusul a fost numit encefalită japoneză, atribuită în mod greșit înțepăturii de țânțar. Abia mai târziu s-a descoperit că  responsabilitatea este a fructelor exotice care  în 2011 au ucis 460 de persoane în nordul Indiei și în 2012 alți 390, în marea majoritate a cazurilor erau copii între 18 luni și 15 ani.

 

Te-ar putea interesa și Carnagiu in India: cel puţin 25 de au murit dupa ce un autobuz a cazut intr-o prapastie, numarul ar putea creste

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.