Dezastru de mediu în Rusia: tone de motorină dintr-o uzină se varsă într-un râu din Siberia

Dezastru de mediu în Rusia. Pe 29 mai, un accident dramatic a avut loc în apropierea orașului Norilsk, în regiunea Krasnoyarsk din nordul Siberiei: o rezervor de la uzina grupului producător de metale Norilsk Nickel s-a prăbușit și a pierdut aproximativ 20 de mii de tone de motorină revârsându-se în râul Ambarnaya, colorându-l roșu. Râul alimentează orașul Norilsk cu apă potabilă. Scurgerea de combustibil diesel și lubrifianți ar fi contaminat o suprafață de aproximativ 350 de kilometri pătrați. Președintele rus Vladimir Putin a declarat stare de urgență.

Potrivit șefului agenției ruse de protecție a mediului, Svetlana Radionova, concentrația de combustibil poluant în râu ar fi de zeci de mii de ori mai mare decât cea permisă. În videoconferința pe care Putin a susținut-o cu șeful NTEK, filiala Norilsk Nickel, ieri, miercuri, 3 iunie, șeful Kremlinului s-a arătat furios de întârzierea cu care s-a declanșat alarma de dezastru de mediu.

O vacanță mult visată s-a transformat în tragedie: ultimul selfie înainte de prăbușirea avionului

„De ce au aflat agențiile guvernamentale despre asta doar două zile mai târziu?”, a întrebat Putin. „Trebuie să aflăm de situațiile de urgență prin intermediul rețelelor de socializare?”, a adăugat el. Ministrul de urgență, Evgeni Zinitchev, a anunțat deschiderea unei anchete și raportează că un angajat al uzinei a fost deja arestat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.