Dezastru de mediu în Brazilia, vărsarea de petrol amenință ecosistemul

Un val  negru de peste 600 de tone de petrol s-a vărsat de-a lungul coastei de nord-est a Braziliei , provocând un adevărat dezastru de mediu . Valul negru a ajuns pe plaje și coaste provocând daune grave ecosistemului care caracterizează acele zone. Păsările, peștii și broaștele țestoase au fost acoperite și îngropate sub de tone de petrol răspândite pe mai mult de 180 de regiuni și 200 de plaje . Mii de oameni se mobilizează pentru a curăța coastele și a ajuta animalele din apa contaminată.

Pedofilia: Australia cere Israelului să o extrădeze pe fosta directoare acuzată de 74 de abuzuri asupra studentelor

Procurorul federal a deschis o anchetă de dezastru ecologic . Conform investigațiilor, petrolul ar putea veni din Venezuela, dar originea pierderii rămâne necunoscută. De asemenea, procurorul a acuzat guvernul Brașiliei că nu a acționat prompt în a preveni dezastrul de mediu care, potrivit experților, ar putea fi cel mai grav din istoria braziliană. Momentan daunele sunt estimate la peste 2 mii de kilometri din teritoriu.

Mulți voluntari și ecologiști s-au reunit pentru a elimina 525 de tone de gudron din mai mult de 200 de plaje .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.