Dezastru coronavirus: opoziția solicită investigarea acțiunilor lui Boris Johnson

Opoziția solicită investigarea acțiunilor lui Boris Johnson. Din fericire el s-a salvat de virus după ce a riscat să moară. Dar nimeni nu poate ignora faptul că a subestimat săptămâni întregi nu a făcut altceva decât să ignore problemele: opoziția din Marea Britanie solicită o investigație asupra activității guvernului Boris Johnson în gestionarea urgenței coronavirusului, după explicațiile neconvingătoare cu privire la motivele pentru care a eliberat bilanțuri parțiale ale victimelor, teste rare, precum și echipamentul de protecție pentru instalațiile sanitare din spitale.

Inițial, Johnson nu a dorit să pună în aplicare măsurile stricte impuse în Europa împotriva pandemiei coronavirusului, dar apoi a pus întreaga țară în carantină, când oamenii de știință au prezis moartea a 250.000 de oameni în Marea Britanie. După blocare, guvernul a oferit explicații contradictorii cu privire la motivul pentru care nu s-a alăturat programului comun al Uniunii Europene pentru achiziționarea ventilatoarelor pulmonare și a recunoscut că există probleme cu furnizarea de echipamente de protecție pentru îngrijirea sănătății în spitale.

Coronavirus, Marea Britanie: Boris Johnson a ieșit din terapie intensivă

„După ce vom trece prin această criză, desigur va trebui să existe o anchetă independentă pentru a revizui oficial răspunsul guvernului privind pandemia”, a declarat Ed Davey, lider interimar al lib-dems.

Conform datelor oficiale, numărul decesele sunt cu 40% mai mare decât cea oficială din 10 aprilie. Ultimele date din spitale a persoanelor pozitive testate sunt 17.337. Dar Financial Times a analizat datele de la biroul național de statistică și a scris că pot exista 40.000 de victime. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că diferența de 40% dintre datele zilnice și cele mai mari ale biroului de statistici „nu este o reprezentare exactă a acestor date”.  Hancock a spus că are de gând să facă 100.000 pe zi la până la sfârșitul lunii, dar între timp au fost efectuate doar 18.200.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.