Descoperirea extraordinară împotriva tumorilor a unei echipei de medici italo-americani

O echipă de medici compuși din medici italieni și americani au făcut o descoperire extraodinară!

Au identificat o proteină care facilitează mutația macrofagelor, care la rândul lor favorizează creșterea și dezvolatarea celulelor ”nebune”.

Descoperirea a fost publică în revista Academiei Americane de Științe și care a fost semnată de cercetători de la universitățile din Siena, Brescia și Manchester. Această descoperire, printr-un tratament corespunzător, ar putea deschide noi căi și noi sisteme pentru a bloca acestă proteină.

 

Macrofagele sunt cunoscute a fi ”celule curățătoare” ale sistemului imunitar, dar recent s-a descoperit că ele pot fi reprogramate atunci când interferează cu micro-mediul care este creat atunci când celuulele sănătoase devin cancerogene. Acestă nouă identitate este posibilă cu ajutorul proteinei ERK3, macrofagele devin aliații tumorilor ajutându-i să se dezvolte și să crescă. În consecință, proteina ERK3 ar putea deveni ținta următoarelor tratamente și a medicametelor, așa cum au indicat experimentele făcute pe cobai.

 

”Am reușit să demostrăm”, explică Emanuele Giurisato de la Departamentul de Medicină Moleculară de la Universitatea din Siena, ” că la șoareci, creșterea cancerului a fost redus în absența proteinei ERK3, și în același timp s-a creat o situație inflamatorie anti-tumorală. Aceste rezultate cresc posibiliatea de a ”lovi” în aceste celule macrofage, printr-o strategie care suprimă proteina ERK3 și aceasta poate reprezenta o nouă metodă pentru tratamentele viitoare împotriva cancerului.”

Te-ar putea interesa și Scapă de varice în 30 de zile cu ceapă roșie! Vezi cum se pregătește leacul

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.