Descoperire uimitoare a unor savanti: cancerul poate fi vindecat cu raceala

Descoperire uimitoare a unor savanti: cancerul poate fi vindecat cu raceala

Să fie oare un posibil progres în lupta împotriva cancerului? Unii oameni de știință de la o universitate britanică au descoperit că o tulpină de patologie foarte comună, cum ar fi răceala, a reușit să distrugă celulele canceroase.

 

Universitatea Surrey a efectuat un studiu pe 15 pacienți cu cancer în stadiu incipient. Medicii au creat o soluție care conține virusul coxsackie – o tulpină a virusului răcelii – și l-au pus pe pacienți  timp de o oră. O săptămână mai târziu, cercetătorii au descoperit că răceala a atacat cu succes celulele canceroase și le-a condus la moarte, scrie  Daily Star Online. În urma tratamentului inovativ, un pacient cu cancer de vezică urinară s-a vindecat complet.

Blue Java: banana albastra cu gust de vanilie

Celulele din jurul tumorilor au rămas intacte. În plus, nu s-au observat efecte secundare la niciunul dintre pacienți, deoarece celulele sănătoase din jurul tumorilor au rămas intacte.

Cercetătorul șef, profesorul Hardev Pandha, a vorbit despre aceste rezultate incredibile, explicând cursul tratamentului: “Tratamentul funcționează prin încălzirea tumorii și aducerea tuturor celulelor sistemului imunitar recrutat la locul potrivit”.

 

Tratamentele disponibile în prezent pentru pacienții cu cancer sunt adesea invazive și pot provoca reacții adverse grave. Această descoperire este cu siguranță un pas înainte în încercarea de a găsi un tratament pentru cancer, dar în mod clar va trebui să așteptăm studii mai ample pentru a confirma aceste rezultate excelente.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.