Descoperire macabră în fosta capitală a ISIS din Siria, Human Rights Watch: „Cadavrele victimelor ISIS găsite într-un crater”

ISIS a folosit de mult timp un crater din nordul Siriei pentru a arunca cadavrele persoanelor pe care i-a deținut prizonieri . Acest lucru a fost raportat de Human Rights Watch (HRW), ai cărui cercetători au reușit să găsească și să documenteze personal existența corpurilor aflate într-o stare de descompunere în acel crater devenit o groapă comună a victimelor

Potrivit HRW, această gaură naturală la nord de Raqqa, fosta capitală a Isis, a devenit de-a lungul timpului una dintre gropile comune folosite de jihadiști. Craterul este situat la 85 km nord de Raqqa și înainte de izbucnirea războiului din 2011 a fost una dintre atracțiile naturale ale zonei, cunoscută sub denumirea arabă de “al-Hota”.

Inundații fără precedent în Kenya, o sută de morți și mii de familii strămutate VIDEO

De când ISIS a preluat controlul asupra zonei între 2013 și 2014, al-Hota a devenit una dintre gropile negre în care jihadiștii au aruncat cadavrele prizonierilor lor, spun cercetătorii de la HRW, care folosind o dronă și un software au reușit să găsească unele corpuri în partea de jos a craterului, la aproximativ 50 de metri adâncime. Zona este sub controlul milițiilor arabe cooptate din Turcia încă din octombrie anul trecut.

Statul Islamic a comis nenumărate masacre în teritoriile pe care le-a cucerit începând cu anul 2014, orchestrând execuţii în masă, decapitări şi alte atrocităţi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.