Descoperire îngrozitoare! În Japonia apar navele „fantomă” cu schelete la bord: China este acuzată

Creșterea recentă a navelor „fantomă” descoperite în Japonia aruncă noi umbre asupra gestionării pescuitului în China.

Datele despre descoperirea navelor distruse în Japonia în ultimii ani sunt îngrijorătoare. Conform rapoartelor „Nbc News”, de fapt, ar exista cel puțin 150 de bărci distruse găsite în ultimul an și chiar 600 în ultimii cinci ani. Acest fenomen tulburător a dus la moartea a numeroși pescari nord-coreeni, unii dintre ei fiind găsiți în stare avansată de descompunere la bordul navelor.

Navele fantomă sunt în mare parte mici bărci de pescuit potrivite pentru navigarea nu prea departe de coastă.

Prin sfidarea mării deschise cu mijloace improprii și de a rezista curenților puternici ai oceanului, pescarii își riscă viața în  fiecare călătorie. Autoritățile japoneze, care în ultimii ani au salvat aproximativ cincizeci de pescari destinați pentru o moarte terifiantă, au încercat să înțeleagă de ce pleacă atât de departe de zona mării a țării lor, dar aceștia au preferat să rămână tăcuți și au cerut să fie trimiși în Coreea de Nord.

O psiholoagă a fost găsită fără viață și nudă într-o cameră de hotel: filma întâlnirile cu bărbați pentru a-i șantaja

Potrivit unui raport, China a fost prima țară care a permis vaselor de pescuit neînregistrate să treacă frontiera și să meargă la pescuit în Coreea de Nord. Cantitatea uriașă de pescari din zonă a dus la un deficit de calmar și i-a obligat pe pescarii coreeni să treacă și la rândul lor granițele. De asemenea, se pare că regimul nord-coreean însuși i-a împins pe pescarii peste graniță să facă față lipsei de pește în apele lor.

Potrivit datelor împărtășite în „Avansul științific” de grupul ecologic GFW, aproximativ 900 de bărci chineze au pescuit în mările din Coreea de Nord în 2017 și 700 în 2018. Prin această acțiune ilegală, în contrast evident cu reglementările Națiunilor Unite, acestea au pescuit peste 160.000 tone de calmar în doar doi ani și ar fi redus populația de moluște cu aproximativ 70% generând un venit de aproximativ 380 de milioane de euro pentru piața chineză.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.