Descoperire îngrijorătoare ! În Coreea de Sud, coronavirusul s-a „reactivat” la cel puțin 51 de pacienți externați

Coronavirusul se poate „reactiva “ la pacientii considerați vindecați. Este ceea ce susțin Centrele de control și prevenire a bolilor din Coreea, potrivit cărora 51 de pacienți clasificați „vindecați” au rezultat din nou pozitivi. Într-o conferință de presă care a avut loc luni, CDC a explicat că unele persoane au fost infectate, chiar și după terminarea perioadei de carantină. În aceste cazuri, în loc de o nouă infecție, „este posibil ca virusul să se fi reactivat” a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul general al CDC-ului coreean.

Încă nu există anumite informații cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, deși, după cum a raportat Bloomberg, problema poate consta în inconsecvențele din  rezultatele testelor. Unii pacienți chiar au și murit de Covid-19 după recuperare  și ieșirea din spital. În acest moment, Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor desfășoară o investigație epidemiologică în noile cazuri :

Bill Gates, delarație șoc: „O pandemie la fiecare 20 de ani”

„Deși acordăm mai multă atenție privind ”reactivarea” virusului ca o posibilă cauză, efectuăm un studiu cuprinzător”, a spus Jeong. „Au existat multe cazuri în care un pacient în timpul tratamentului a fost negativ într-o zi și pozitiv în alta”. Un pacient este considerat complet vindecat atunci când sunt efectuate două teste la un interval de 24 de ore iar ambele teste rezultă negative.

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări care a găzduit un focar de coronavirus pe scară largă, dar din fericire s-au înregistrat doar 208 dedecese. Unul dintre cele mai mari programe de testare din lume și o abordare centrată pe tehnologie pentru monitorizarea infecțiilor a permis ca Seoul să oprească epidemia fără izolare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.