Descoperire extraordinară! O gaură neagră stelară cu o masă de 70 de ori mai mare decât cea a Soarelui

Se află la 15 mii de ani lumină de Pământ și pentru a fi o gaură neagră stelară are o masă monstruoasă: de patru până la cinci ori mai mare decât limita normală. Astrofizicianul Lattanzi a declarat: „Nu ar trebui să existe !”

La 15 mii de ani lumină de la noi și cu o masă monstruoasă se află o gaură neagră stelară : de aproximativ 70 de ori mai mare decât cea a Soarelui – adică de patru sau cinci ori mai mare decât a fost considerată masa limită pentru o gaură neagră de acest tip . Se numește LB-1 , iar Mario Lattanzi de la Institutul Național de Astrofizică a luat parte și la descoperirea sa condusă de Jifeng Liu de la Academia Chineză de Științe .

Citește și:  Faceți cunoștință cu Santos, puiul de focă salvat din incendiile din California / VIDEO

Dar cât de mari sunt găurile negre produse de prăbușirea stelelor masive? Astronomii estimează că galaxia noastră, Calea Lactee, există aproximativ 100 de milioane de găuri negri , și că , în cele mai multe cazuri, găurile negre nu depășesc mai mult de 15 de ori masa Soarelui .

Acum, însă, o echipă internațională de oameni de știință, condusă de Jifeng Liu  a identificat o gaură neagră stelară cu o masă înspăimântătoare . „Nu știu dacă este cea mai mare găsită vreodată, dar ceea ce face extraordinară acestă descoperire este că, potrivit teoriilor actuale ale evoluției stelare, astfel de gauri masive stelare negre nu ar trebui să existe în galaxia noastră”, spune Lattanzi din Shanghai, care  lucrează în aceste zile cu unii dintre colegii și care a semnat un articol pe Lb-1 publicat în Nature.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.