Descoperire extraordinară! În Argentina rămășițele unui titanosaur: datează de acum 85 de milioane de ani

În Argentina , o studentă a descoperit accidental rămășițe fosile ale unui titanosaur de aproximativ 85 de milioane de ani pe un teren aparținând Universității Comahue, în provincia Neuquén. Un grup de specialiști lucrează deja pentru păstrarea lor. Ar fi vorba despre două vertebre de aproximativ 200 de kilograme fiecare, care au fost identificate de o studentă care era la fața locului în timpul unei pauze.  Potrivit lui Jorge Calvo , unul dintre paleontologii responsabili în  examinarea rămășițelor, tânăra a văzut un os alb pe suprafața unei roci și a informat mama și o profesoară, Edith Simón , o paleontologă autorizată să solicite permise de excavare.

 

Citește și Bonă condamnată după ce a învățat o fetiță de 12 ani cum să facă un raport oral și a fost violată de prietenul ei

Resturile osoase “sunt printre cele mai mari piese găsite vreodată în provincie”, a spus Calvo pentru Neuquén Morning. “Cu toate că zona este extrem de fosiliferă, de obicei se găsesc resturi mult mai mici”, a spus bărbatul, potrivit rapoartelor din presa locală.

În prezent, se consideră că oasele fac parte din gâtul titanosaurului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.