Descoperire de excepție în spațiu! Două „bumeranguri” misterioase într-o gaură neagră

Seamănă cu două bumeranguri și sunt situate la 800 de milioane de ani lumină de Pământ, iar oamenii de știință speculează că s-au născut din coliziunea a două găuri negre. Vorbim despre două structuri arcuite  descoperite de astronomii National Radio Astronomy Observatory din Statele Unite, a căror descoperire a fost publicată în revista Royal Astronomical Society.

Privind galaxia eliptică ” PKS 2014-55 ” situată în constelația Telescopium, cercetătorii au observat două fascicule destul de misterioase, care seamănă cu două bumeranguri . Cele două grinzi s-au intersectat formând un X imens. Acest fenomen apare atunci când două  găuri  negre se interacționează cu materia înconjurătoare determinând ieșirea  de materie din cele două părți opuse. Dar niciodată nu au fost văzuți să formeze astfel de structuri.

Avertismentul OMS: „Dezinfectarea străzilor este inutilă și periculoasă pentru sănătate”

Potrivit oamenilor de știință, poate că fenomenul depinde de oscilația găurilor negre care lansează grinzi în direcții diferite sau de impactul dintre două găuri negre sau, potrivit astronomilor radiotelescopului sud-african MeerKAT, acesta ar depinde de ciocnirea dintre jeturile de gaz super-fierbinte  a unei galaxii cu gazul prezent, care se întoarce în centru  creând astfel aceste structuri unice în formă de bumerang. În prezent, sunt doar ipoteze, niciuna dintre acestea încă nu este complet confirmată.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.