Descoperire de excepție! Coronavirus, „mulți sunt imuni datorită unui alt virus”

O nouă ipoteză își face drum: o parte relevantă a populației este imună la noul coronavirus, deoarece în trecut ar fi fost expusă la ceva care seamănă cu Sars-CoV-2, înainte de a fi descoperită.   Astfel, este posibil să nu fie adevărat că virusul este nou și sistemele noastre imunitare au fost luate prin surprindere. Acestă ipoteză a fost susținută de expertul în bolile infecțioase ale Universității din San Francisco, Monica Gandhi.

Tânără musulmană bosniacă se logodește cu un sârb creștin: familia îi rade părul la zero

De fapt, sistemul nostru imunitar are o memorie extraordinară și își poate aminti expunerile din trecut datorită „celulelor T de memorie” (limfocite de memorie) capabile să-și consolideze și să-și extindă cunoștințele cu fiecare nouă întâlnire.

Expertul: „Covid va rămâne printre noi pentru întotdeauna, vor fi necesare vaccinări globale repetate”

Cealaltă ipoteză, potrivit lui Francis Collins, de la Institutul Național de Sănătate, este că imunitatea la coronavirus este asociată cu vaccinările din copilărie . Unele proteine, de fapt, ar putea recunoaște coronavirusul și acest lucru ar explica și dacă în ultimii cinci ani ai fost vaccinat, dacă ai o anumită formă de imunitate chiar și împotriva Sars-CoV-2. Vaccinul pneumococic ar reduce, de fapt, riscul de a te îmbolnăvi de Covid-19 cu 28%, iar împotriva polio-l-ar reduce cu 43%.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.