Descoperire accidentală în Antarctica: sub stratul de gheață există viață „neidentificată”

Cercetătorii de la British Antarctic Survey au descoperit accidental viața marină pe un bolovan sub un raft de gheață din Antarctica . Descoperirea importantă din punct de vedere științific, a avut loc în timpul forării raftului de gheață Filchner-Ronne, cu o grosime de 900 de metri

Au coborât cameră în gaură, căutând noroi pe fund. În acest moment a fost identificat un bolovan înconjurat de animale. Imaginile video par să arate 16 bureți însoțite de 22 de animale neidentificate, care ar putea include și alte crustacee . Este prima dată când s-au găsit forme de viață similare sub o placă de gheață din Antarctica, scriu cercetătorii în revista Frontiers în Marine Science, acum intrigat să înțeleagă modul în care organismele reușesc să trăiască în medii atât de departe de lumina soarelui.

Există toate motivele pentru care nu ar trebui să fie acolo”, spune Huw Griffiths de la British Antarctic Survey , care a analizat filmările. Animalele supraviețuiesc datorită nutrienților transportați în apă la -2 ° C. Enigma este îndepărtarea lor de sursele de nutrienți, având în vedere că bolovanul este situat în larg, la 260 de kilometri de continent. În prezent, avem motive întemeiate să credem că sursa vine de la lumina solară care pare a fi la 600 km distanță . Rămâne de înțeles cât de longevive sunt aceste animale și vârsta bureților antarctici, care pot ajunge la zeci de mii de ani și pare că se hrănesc , fie o dată pe an, în fiecare deceniu sau în fiecare secol.

Citește și Virus, ”posibilă transmitere de la mamă la bebeluș”

Potrivit experților, acesta nu este un singur episod: „Descoperirea sugerează că viața din mediile dure din Antarctica este mai adaptabilă și mai biodiversă decât credem. : „Când straturile de gheață se prăbușesc din cauza încălzirii globale, specii precum cele găsite pe bolovan s-ar putea să nu se poată adapta la schimbările rapide”, a concluzionat Griffiths, care intenționează să continue studiile și să păstreze specia încercând să ajungă la aceste animale cu vehicule controlate de la distanță .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.