Deschiderea școlilor în Danemarca: lecțiile se țin la grădina zoologică și pe stadion

Deschiderea școlilor este o mare problemă în cele mai multe țări, dar există o țară europeană care s-a dotat cu un mod vizionar de a face școală în aer liber: Danemarca . Această metodă este pentru a menține distanțarea socială, rezolvarea  problemei claselor super aglomerate și evitarea impunerii măștilor enervante a copiilor.  Danemarca este prima țară din UE care a redeschis creșele, grădinițele și școlile primare încă de la mijlocul lunii aprilie.

Nici măcar structurile școlare daneze, în special cele din capitala Copenhaga, nu au putut să garanteze spațiile necesare distanțării sociale a copiilor. Soluția era însă la îndemână: era suficient să privești pe fereastră.  Și astfel lecțiile s-au mutat la grădina zoologică, în  muzee , în parcul de distracții Tivoli Gardens și pe stadionul Parken . De la izbucnirea epidemiei, Copenhaga a activat numeroase acorduri cu instituții culturale, companii și structuri imobiliare pentru a găsi soluții alternative la problema distanțării. Și până acum a reușit să ofere cursuri pentru aproximativ 3.300 de copii.

Studiu: Vitamina D ajută la prevenirea riscului de Coronavirus

Se numesc „lecții în aer liber” care în ciuda vremii există de ceva timp în țări precum Scoția,  Germania sau Danemarca.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.