Depresia: oamenii de știință au descoperit o populație de neuroni puternic implicați

Depresia. O echipă de cercetători a descoperit că o populație de neuroni specifici din creier, legați anterior de apetit, ar putea juca un rol la fel de important și în depresie. Aceștia sunt neuronii AgRP care se găsesc în zona inferioară a hipotalamusului, o zonă numită și nucleul arcuat. Descoperirea a fost făcută de oamenii de știință de la Colegiul Medical din Georgia (MCG).

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că nu atât de mult stresul pe termen scurt, de exemplu cel legat de abordarea examenelor universitare, pot induce modificări ale acestor neuroni, ci schimbările extreme provoacă riscul apariției depresiei ceea ce poate afecta viața personală și viață profesională.

Citește și Câte măști ar trebui să purtăm? Una sau două? Răspunsul vine din America

Potrivit Xin-Yun Lu, președintele Departamentului de Neuroștiințe și Medicină Regenerativă de la MCG al Universității din Augusta, acești neuroni ar reprezenta „o piesă decisivă și o probabilă cheie a puzzle-ului”, chiar dacă mai rămân multe îndoieli și întrebări, îndoieli care trebuie dizolvat cu cercetări viitoare și mai aprofundate.

Între timp, cercetătorii au descoperit, prin efectuarea unor experimente pe șoareci, că stresul cronic poate scădea activitatea neuronilor AgRP, cunoscuți și sub denumirea de peptide asociate cu aguti, modificându-și capacitatea de a activa spontan. Cercetătorii au confirmat acest lucru atunci când, prin activarea acestor neuroni specifici în creierul șoarecilor, aceștia din urmă și-au schimbat comportamentele depresive inversându-le, schimbări precum disperarea și incapacitatea de a simți plăcerea.

De fapt, cercetătorii, folosind o anumită metodă și folosind un agonist de molecule mici sintetice care se leagă de un receptor chimiogenetic, pot stimula acești neuroni specifici, inversând în mod eficient depresia, așa cum a explicat însăși Lu. Studiul a fost publicat în Molecular Psychiatry .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.