Dentistii extrag peste 500 de dinti din gura unui copil de 7 ani. Videoclipul devine viral

Dentiștii din India au extras peste 500 de dinți din gura unui copil de 7 ani

Unii medici indieni au decis să publice o operație neobișnuită pe social media. Pe 11 iulie, P. Ravindran, în vârstă de 7 ani, a fost dus la Dental College and Hospital din Chennai, unde a fost tratat din cauza unei umflături al maxilarului inferior drept.

 

După ce au făcut o radiografie și un tomograf, medicii au descoperit o creștere asemănătoare unei tumori  de-a lungul maxilarului inferior drept care conținea 526 de dinți. „Nu am văzut niciodată atâția dinți în gură”, a spus dr.  Pratibha Ramani, profesor și șef al secției de patologie orală și maxilo-facială, publicației Times India. Dentiștii au scos ”sacul” plin de dinți printr-o procedură care a durat o oră și jumătate, gratuit.

 

Nu este clar ce a determinat această creștere neobișnuită și disproporționată a dinților, singurul de acest fel din lume, dar medicii stomatologi cred că s-ar putea datora factorilor genetici sau de mediu. Afecțiunea este cunoscută sub numele de odontom compus, potrivit ziarului indian Times of India, care citează sursa spitalului.

Videoclipul care surprinde extracția din 526 de dinți, postată pe social media, a devenit viral.

 

https://youtu.be/IgqCMAUoL2o

Citește șiSi-a ucis cele doua fetite dupa ce s-a informat pe web: ” Erau un obstacol in viata ei intima”

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.