Declarația unui virolog expert în lilieci, aruncă în aer toate ipotezele: „Coronavirusul nu a pornit de la Wuhan”

„Afirmațiile președintelui Donald Trump conform cărora Coronavirusul a scăpat din institutul nostru de Virologie din Wuhan contrazic total faptele, dăunând muncii noastre academice și vieții personale. Președintele ne datorează scuze “, a declarat Shi Zhengli, 56 de ani, un virolog chinez foarte faimos în toată lumea, mai ales că pandemia a lovit țara sa, apoi toate celelalte.

Poreclită „Bat woman” pentru cei 15 ani de experiență în studiul liliecilor din peșteri, Zhengli este considerată o sursă foarte autoritară. Virologul a răspuns la câteva întrebări din revista Science, inclusiv una referitoare la acuzațiile liderului Casei Albe, care are sloganuri precum „virusul Wuhan” și „virusul chinezesc”.

Coronavirus: Bill Gates se apără de teoriile conspirației epidemice

Zhengli a povestit  despre primul impact al oamenilor de știință chinezi cu Coronavirus, care a avut loc la sfârșitul anului 2019 la pacienții cu pneumonie deosebit de violentă: „Nu am fost niciodată în contact cu virusul, nici nu l-am studiat și nici nu eram conștienți de  existența sa  ”, a spus ea.

Virologul crede, de asemenea, că Covid-19 „a fost cel mai probabil originat de lilieci. Este posibil să fi suferit o evoluție la una sau mai multe gazde intermediare, adaptate omului și, în cele din urmă, răspândite la specia noastră “. Mai mult, continuă ea, „rămâne de stabilit care a fost gazda intermediară și modul în care virusul a trecut la om”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.