De mâna omului: cormoranii folosesc acum deșeuri din plastic pentru a-și construi cuiburile

Zeci și zeci de cormorani cu picioare roșii se cuibăresc pe coastele de nord ale Chile , lângă deșertul Atacama. Ar fi o veste bună dacă nu ar fi folosirea plasticului în locul amestecului clasic de alge, pene și guano. Nu numai atât, ele fac o utilizare atât de răspândită și atât de răspândită încât colonia este „cea mai poluată din lume”, citând Ana García-Cegarra, profesor de biologie la Universitatea Santo Tomás Antofagasta.

Nu este hiperbolă atunci când te uiți la numerele publicate în Buletinul de poluare marină: „Studiile au constatat că poate 80% din cuiburile dintr-o colonie aveau conținut plastic, dar toate 100 % din cele 151 de cuiburi pe care le-am numărat conțineau plastic. ” Pagubele sunt foarte grave pentru adulți, mulți cormorani au fost găsiți morți sufocați din cauza bucăților de plastic care au confundate cu mâncarea, dar și pentru tineri la care pot fi transferate toxinele care le conțin aceste deșeuri din plastic.

Citește și ”Proud Boys” nu mai sunt susținătorii rasiști ai lui Trump, ci bărbați îndrăgostiți

În cuibul păsărilor, cercetătorii au găsit plase de cumpărături din plastic, nailon de pescuit și benzi, saci pentru nisip. Printre numeroasele deșeuri încă se mai găsesc pungi care au fost prezente în marile supermarketuri din Chile, interzise în 2018, dar încă răspândite în rândul micilor vânzători.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.