De la șoareci la oameni: alertă maximă în China pentru un virus de hepatită

Un virus care afectează șoarecii a făcut un salt la oameni . Descoperirea a fost făcută de cercetători din Hong Kong în China, s-au înregistrat aproximativ 10 cazuri de o formă de hepatită. În special, cazul virusului care trece de la șoareci la oameni a fost pus în prim-plan în știri de CNN care a intervievat microbiologul Siddharth Sridhar. „Deodată – a spus Sridhar – ne-am trezit  în fața unui virus care trece de la șoareci la oameni”.

Oroarea continuă: Coronavirus, China redeschide piețele de carne

În timp ce întreaga planetă se luptă cu coronavirusul, un alt pericol ne pândește. În ceea ce privește virusul Sars-CoV2, numit în mod obișnuit coronavirus , care duce la Covid-19, tot în acest caz ar fi un salt de specii de animale la oameni. Este o formă a hepatitei „E” pe care savanții au crezut că ar putea să afecteze doar rozătoarele și în special șoarecii.  Primul caz s-a înregistrat  pentru prima dată în 2018, dar recent un alt bărbat de 56 de ani a fost  infectat.

Virusul provoacă febră, icter și ficatul mărit, iar în prezent au fost înregistrate zece cazuri în Hong Kong. Cei asimptomatici, însă, ar putea fi deja sute . Cu toate acestea, un mister înconjoară acest virus despre care nu se știe prea mult și care ar fi transmis doar prin apa contaminată. Încă nu se înțelege cum poate fi transmis omului.

Coronavirus, un nou studiu dezvăluie: „S-a răspândit în septembrie, nu în Wuhan, ci în sudul Chinei”

„Ce știm – a spus Sridhar – este că șoarecii din Hong Kong sunt purtători ai virusului și că același germen patogen este transmis oamenilor. Însă cum putem infecta ființele umane, nu știm “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.