De la Nestlé la Danone: niveluri ridicate de metale grele în mâncarea pentru bebeluși (vândute cu bună știință în SUA)

Mâncarea pentru bebeluși ar trebui să fie cea mai sănătoasă, cea mai controlată, dar din păcate nu este așa. O nouă investigație efectuată de un subcomitet de la Casa Albă a constatat că multe alimente pentru copii conțin metale grele și alte substanțe periculoase. Iar producătorii sunt conștienți de acest lucru.

Știri șocante vin din SUA, unde o investigație recentă a constatat că alimente pentru copii sunt contaminate cu niveluri periculoase de arsenic anorganic, plumb, cadmiu și mercur. Mai mult, autoreglementarea industriei nu reușește să protejeze consumatorii, deoarece producătorii își stabilesc propriile standarde interne periculoase pentru metalele grele toxice.

Citește și ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: „Nu vom schimba ritualul botezului! Nici vorbă, nu se schimbă nimic”

Dosarul a fost publicat ieri de Raja Krishnamoorthi, președintele subcomitetului pentru politica economică și de consum. Conform analizei, alimentele pentru copii sunt contaminate cu niveluri periculoase de metale grele toxice care pun în pericol dezvoltarea neurologică a copilului și funcția creierului pe termen lung.

Testele interne efectuate pe mărcile Gerber, o unitate a Nestlé, Nutrition Company, Nurture Inc. , Danone, care vinde produse Happy Baby, și Hain Celestial Group , Inc., care vinde alimente organice, au arătat niveluri de metale grele cu mult peste limite stabilite de FDA și Agenția SUA pentru Protecția Mediului, au descoperit anchetatorii Congresului. Conform studiului, unele produse conțineau până la 91 de ori nivelul de arsenic anorganic, de până la 177 de ori nivelul de plumb, de până la 69 de ori nivelul de cadmiu și de până la 5 ori cel al mercurului permis în apa din sticlă .


Faceți clic aici pentru a citi întreg raportul

Surse de referință: Casa Albă de Supraveghere, CNN

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.