De la începutul anului 2019 în Congo, aproape 5000 de oameni au murit de rujeolă

De la începutul anului 2019 în Congo, aproape 5000 de oameni au murit de rujeolă , au spus autoritățile țării. În total au fost aproximativ 250.000 de cazuri de presupuse infecții, în ceea ce Organizația Mondială a Sănătății a numit cea mai gravă epidemie din lume. În septembrie, pentru a încerca oprirea epidemiei, a fost lansat un program imens de vaccinare pentru copiii țării. Peste 800 de mii de copii ar fi trebuit să primească vaccinul împotriva rujeolei , dar inadecvarea instalațiilor medicale din țară a însemnat că până în prezent, mai puțin de jumătate dintre ei au fost vaccinați.

China, nou caz de ciumă: a mănâncat un iepure și s-a îmbolnăvit

Din totalul de aproximativ 5000 de decese, majoritatea au fost în rândul copiilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.