De la incendiile din Australia la Covid: videoclipul emoționant care spune povestea anului 2020

Focuri de artificii, pentru a sărbători 2020. Am salutat noul an fără să știm ce ne așteaptă. Dar acest videoclip emoționant povestește în câteva momente ceea ce am trăit. Unul dintre cei mai dificili ani la nivel global.

Un amestec de imagini și videoclipuri conține în puțin peste 3 minute acest controversat 2020, care este pe cale să se termine într-o atmosferă de incertitudine. Și așa se adaugă imediat sărbătorilor imaginile teribilelor incendii care au devastat Australia în ianuarie, distrugând hectare de verdeață și ucigând chiar și miliarde de animale.

Dar acesta a fost doar începutul lui 2020.

În ianuarie, apar deja primele imagini ale pandemiei din China, cu Wuhan și locuitorii săi închiși acasă. Scene puternice, de neimaginat, pe care și noi le-am experimentat. Pe 7 ianuarie, a fost identificat un nou virus, numit provizoriu de Organizația Mondială of Health (OMS) cu numele: „2019-nCoV”. La 30 ianuarie, OMS a declarat virusul o urgență globală și apoi o pandemie în 11 martie următor.

Citește și Avertismentul șamanilor poporului hopi: „Se apropie Apocalipsa ” | Video

Și străzile, piețele lumii încep să se golească, ne uităm pe ferestre pentru a ne simți mai puțin singuri în fața unui inamic necunoscut, de neatins, dar în unele cazuri letal. Cântăm, poate pentru a alunga cele mai profunde frici, iar în tăcerea orașelor răsună sirenele care aleargă către spitale pline, unde este interzis chiar și un ultim rămas bun celor dragi. Ne amăgim că Covid ne va schimbam, că timpul petrecut acasă ne-a făcut să reflectăm, dar apoi am asistat la moartea lui George Floyd, cea a lui Willy Monteiro.

Flăcările și o explozie puternică distrug portul capitalei libaneze Beirut, provocând prăbușirea unor clădiri și provocând peste 200 de morți. Apoi,  întinderi pustii amazoniene, unde natura stătea odinioară luxuriantă, devastată de defrișări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.