Majoritatea vulpilor care trăiesc pe teritoriile Bangladeshului sunt de dimensiuni mici și sunt în general inofensive și deloc agresive. În ultimele luni, însă, au fost raportate mai multe atacuri asupra populației de către aceste animale.
Ultimul episod datează de sâmbăta trecută, când douăzeci și două de persoane au fost rănite în satul Tajpur, în vestul țării. Două vulpi au intrat brusc în oraș, au pătruns într-o casă și au rănit un copil. Apoi au fugit între case, mușcând pe toți cei pe care i-au întâlnit, inclusiv un bebeluș de doar șase zile. În câteva minute a izbucnit panica și, la scurt timp, un grup de rezidenți au capturat una dintre cele două vulpi, lovind-o până la moarte .
Cazuri similare au apărut și în săptămânile anterioare, timp în care peste o sută de persoane s-au prezentat la spital pentru a trata mușcăturile de vulpe au fost în diferite zone ale țării. Vulpile, însă, nu sunt feroce și în mod normal nu se apropie de oameni, așa că, de ce terorizează populația ?
Potrivit profesorului Anwarul Islam, președintele departamentului de zoologie de la Universitatea Dhaka, vulpile au început să se plimbe prin zonele locuite seara și noaptea, deoarece nu găsesc suficientă hrană în habitatul lor.
Defrișarea sărăcește extrem de mult mediul în care trăiesc vulpile, iar acest lucru cauzează o scădere semnificativă a stocurilor din Bangladesh. Scopul lor este de a căuta pui sau alte animale de fermă pentru a vâna și nu au niciun interes pentru oameni, dar vulpile care au contractat rabia pot avea un comportament neobișnuit. Vulpile sunt foarte importante pentru menținerea echilibrului și a biodiversității în mediu .
Așa cum se întâmplă adesea, atunci când un animal normal inofensiv atacă oamenii, responsabilitatea revine omului care a distrus mediul și a pus în dificultate alte ființe vii.
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News
Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit
RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.bbc.com/bengali/news