De ce țările bogate sunt atât de vulnerabile la Covid-19 ?

De ce țările bogate sunt atât de vulnerabile la Covid-19 ? A trecut aproape un an a trecut de la răspândirea pandemiei, iar cercetătorii, între timp, au reușit să identifice numeroși factori care pot crește șansele unei persoane de a muri din cauza Covid-19. Acestea includ hipertensiunea, diabetul și obezitatea.

Dar există o altă variabilă care își asumă o importanță mai mare:  îmbătrânirea demografică . Dorind să estimeze vulnerabilitatea unei țări față de Covid-19 și bazându-se doar pe structura de vârstă a populației, The Economist a ajuns la o concluzie neașteptată : virusul este de zece ori mai mortal în Italia decât în ​​Uganda.

Citește și Tanzania anulează sărbătoarea națională și folosește fondurile pentru construirea unui spital

Oamenii în vârstă de 60 de ani, de exemplu, sunt de două ori mai predispuși să moară din cauza Covid-19 decât cei de 50 de ani. În practic, probabilitatea de a muri din cauza bolii se dublează aproximativ la fiecare opt ani. Acest lucru explică de ce țările mai în vârstă și mai bogate s-au descurcat mai rău decât s-ar fi așteptat în pandemie, în comparație cu cele mai tinere și mai sărace.

Cu toate acestea, imediat după izbucnirea epidemiei, părea destul de evident că țările africane, de exemplu, vor fi devastate de virus, în principal din cauza lipsei infrastructurii spitalicești. Dar, după luni – chiar dacă este necesar să se ia în considerare fiabilitatea modestă a statisticilor publicate de autoritățile din țările sărace – lucrurile nu par să fi fost așa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.economist.com/graphic-detail/2020/11/16/why-rich-countries-are-so-vulnerable-to-covid-19?
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.