De ce dorm caii în picioare?

Unii consideră că aceasta este o întrebare trucată. Asta din cauză că, de fapt, caii ațipesc în picioare, nu dorm. Așadar, întrebarea este: de ce caii ațipesc în timp ce stau în picioare? În principal, deoarece dormitul în timp ce stau culcați poate fi periculos. Este nevoie de un pic de efort pentru cai să se ridice, ceea ce îi face vulnerabili la atacurile prădătorilor.

Pentru a se proteja, caii ațipesc în timp ce stau în picioare. Ei pot face acest lucru prin aparatul de ședere, un sistem special de tendoane și ligamente care permit unui cal să blocheze articulațiile majore din picioare. Calul se poate apoi relaxa și ațipi fără să-i fie frică să cadă.

O tânără de 18 ani a murit în condiții absurde: a rămas spânzurată în timp ce încerca să sară gardul pentru a intra în casă

Cu toate acestea, atunci când caii au nevoie de somn profund, ei se pun jos, de obicei pentru o serie de intervale scurte în care se ridică aproximativ de două-trei ore pe zi. Și chiar și atunci au adesea un alt cal care stă în apropiere și îl păzește.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.