De ce au nevoie bărbaţii pentru a fi sănătoşi şi mulţumiţi?

De ce au nevoie bărbaţii pentru a fi sănătoşi şi mulţumiţi? Un cercetător face recomandări ştiinţifice

Pare scuza perfectă pentru a ieşi la o bere cu amicii:

Un psiholog afirmă că sănătatea şi starea de bine ale bărbaţilor se îmbunătăţesc dacă aceştia se întâlnesc cu prietenii de sex masculin de două ori pe săptămână.

Profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford susţine, în urma unui studiu că..

A vorbi zilnic cu prietenii este, desigur, un lucru bun, dar că, pentru a beneficia de toate efectele valoroase ale prieteniei. Bărbaţii ar trebui să se întâlnească în persoană, de două ori pe săptămănă, cu 4 prieteni. Să întreprindă împreună nişte activităţi, fie că e vorba despre a juca fotbal, fie de a merge la o bere şi a spune bancuri.

Raportul susţine că bărbaţii care menţin în viaţa lor un grup social de prieteni sunt mai sănătoşi. Se recuperează mai repede după boli şi tind să fie mai generoşi.

În Marea Britanie, însă, 2 din 5 bărbaţi spun că nu se văd cu prietenii decât o dată pe săptămână. Iar o treime dintre bărbaţii nu reuşesc să-şi întâlnească amicii nici măcar săptămânal.

Bărbaţi britanici, arată studiul, petrec aproximativ o cincime din zi interacţionâd social cu persoane din reţeau lor de cunoştinţe – care cuprinde, în medie, 150 de persoane – în principal prin SMS-uri, convorbiri telefonice şi conversaţii pe reţele sociale.

Studiul prof. Dunbar arată însă că…

Bărbaţii au nevoie, de fapt, să interacţioneze ”în persoană” cu prietenii lor, pentru a împiedica erodarea prieteniei. Și, ceea ce e mai important, pentru a avea parte de beneficiile asociate cu această puternică legătura emoţională dintre bărbaţi.

În medie, bărbaţii petrec mai puţin de jumătate din timpul lor „social” în cadrul unui cerc restrâns, de patru sau cinci prieteni apropiaţi. Cercetările sugerează că acest fenomen este legat în mod direct de sporovăiala veselă din cadrul grupului şi de beneficiile acesteia.

Prin studii empirice, s-a constatat că, dacă un grup cuprinde mai mult de 5 persoane, e mai puţin probabil ca acestea să râdă. Râsul stimulează secreţia de endorfine ceea ce ar putea explica tendinţa bărbaţilor de a zăbovi în grupuri de această mărime.

Prin urmare:

entru ca un bărbat să se bucure de toate beneficiile prieteniei, cel mai indicat este să se întâlnească, de două ori pe săptămână, cu 4 prieteni. care-i sunt mai apropiaţi şi să petreacă un timp împreună cu ei, desfăşurând o activitate oarecare în comun.

Asociaţia neguvernamentală britanică Mind, dedicată sănătăţii mentale, a avertizat că bărbaţii riscă să sufere de depresie din cauza grijilor permanente legate de bani şi de locul de muncă. Iar multele ore petrecute la serviciu pot, de asemenea, să aibă efecte dramatice. A petrece timp cu prietenii este considerat un factor-cheie în prevenirea instalării depresiei.

Sursa: Mail Online

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.