De azi, amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiștoacele de țigări pe jos

 

Portugalia este gata să aplice amenzi mari pentru fumătorii necivilizați. De azi  oricine va arunca chiștoacele de țigară, trabucuri sau alte deșeuri de tutun pe jos, va fi pedepsit cu amendă cuprinsă între 25 și 250 de euro.

Legea a fost aprobată de Parlamentul portughez pe 19 iulie și promulgată de președintele Republicii, Marcelo Rebelo de Sousa, pe 13 august și va intra oficial în vigoare începând de azi, 4 septembrie.

Finlanda, un pedofil a violat o fetiță de 10 ani, dar judecătorii îl iartă. Care a fost motivați

Nu se încheie aici: amenzile se vor aplica și unităților comerciale care nu se echipează cu scrumiere sau alte echipamente adecvate pentru eliminarea deșeurilor de tutun. Restaurantele, magazinele, unitățile și alte activități similare au primit stimulente guvernamentale pentru a se adapta la noua legislație și vor fi pedepsite cu amenzi de la 250 la 2500 de euro dacă nu vor respectă obligația.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.