De ani de zile își duce în spate colegul de școală bolnav: ” Dacă nu îl duc eu, nimeni nu-l duce”

De șase ani, un băiat își duce la școală cărându-l în spate prietenul bolnav : povestea a doi elevi chinezi de 12 ani
“Eu sunt mai mare decât el, dacă nu l-aș ajuta, nimeni nu ar fi face-o”, a spus băiatul

Este povestea lui Xu Bingyang și a prietenului său cu handicap Zhang Ze, doi copii în vârstă de 12 ani din Meishan, China. Din prima zi de școală, Xu are grijă de cel mai bun prieten al său, Zhang (care suferă de Myasthenia gravis, o boală autoimună caracterizată de slăbiciune musculară care nu-i permite să meargă):

Vulcanul Stromboli este mai înfricoșător, crește nivelul alertelor: se tem noi erupții

”Îl ajut  să mănânce, să-și facă temele și să meargă la baie.  Sunt mai mare decât el, dacă nu l-aș fi ajutat, nimeni nu ar fi făcut-o”, a declarat Xu presei chineze.

“Eu cântăresc peste 40 kg, în timp ce Zhang cântărește numai 25. Pentru mine nu este greu să-l port în spate  a adăugat Xu.

“Xu este cel mai bun prieten al meu, în fiecare zi învățăm împreună, vorbește și se joacă cu mine, trebuie să-i mulțumesc pentru că a avut grijă de mine până astăzi”, a spus Zhang.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.