Danemarca va ucide un milion de nurci infectate cu coronavirus

Autoritățile daneze  au ordonat sacrificarea a aproximativ un milion de nurci după ce au descoperit mai multe infecții cu coronavirus în rândul animalelor din ferme. Țara nordică este cel mai mare producător mondial de nurcă: mamifere mici, agile, cu blană maro-neagră, utilizate pentru fabricarea paltoanelor și eșarfelor. În 41 de crescătorii au fost descoperite noi cazuri de coronavirus, dar se pare că alte 20 putea conține focare, pentru un total de un milion de nurci, a declarat ministrul mediului și alimentației, Mogens Jensen, în timpul unei conferințe de presă.

Ca măsură de precauție, sacrificarea va include crescătoriile situate la mai puțin de 8 kilometri de un o altă crescătorie unde s-a descoperit animale infectate.  „Principalul meu obiectiv este să mă asigur că fermele de nurcă nu devin un risc de infecție pentru oameni”.

Citește și Un adevărat masacru: 5000 de animale au fost găsite moarte din cauza sufocării și malnutriției

Potrivit cercetărilor efectuate în ultimele luni, focarele între nurci au fost cauzate de oameni. Unii lucrători rezultați pozitivi pentru coronavirus ar fi transmis animalelor din ferme.  Analizele efectuate în ultimele luni au făcut posibilă găsirea prezenței coronavirusului la diferite animale, cum ar fi câinii, hamsterii, macacii, dihorii, pisicile și tigrii. Până în prezent, totuși, nu au fost detectate cazuri de transmitere de la aceste animale la oameni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.