Dacă vă pasă cu adevărat de sănătatea rinichilor dumneavoastră, evitați categoric să faceți aceste 10 lucruri!

Rinichii sunt organe foarte importante pentru organismul uman, deoarece funcțiile pe care le îndeplinesc garantează eliminarea substanțelor reziduale prin urină. În plus față de filtrele care acționează ca niște filtre, rinichii reglează nivelurile anumitor minerale, cum ar fi potasiul și calciul, acționează asupra tensiunii arteriale și produc hormoni. Prevenirea este întotdeauna fundamentală și, în acest caz, este foarte simplu de implementat, deoarece multe tulburări pot fi evidențiate pur și simplu prin observarea urinei. Acestea ar trebui în mod normal să fie limpede și galbene, iar urinarea ar trebui să fie netedă și fără durere. O infecție care a fost neglijată sau tratată în mod greșit poate provoca chiar și insuficiență renală.

Sydney, a intrat cu SUV-ul într-un magazin rănind 11 persoane | VIDEO

Nu beți suficientă apă

Nehidratatrea corespunzătoare nu favorizează o bună funcționare a rinichilor primind în acest caz o cantitate mai mare de sânge concentrată. Această afecțiune supune rinichii o muncă mai exigentă și mai extenuantă, care nu le permite să funcționeze eficient.

Consumul excesiv de sare

Consumul excesiv de sare prin alimente nu este un obicei sănătos. Majoritatea sării introduse cu alimente, de fapt, sunt metabolizate prin rinichi și, atunci când sunt consumate în cantități mari, le supraîncărcă, provocând retenție de apă. Această afecțiune crește riscul de leziuni renale și provoacă hipertensiune arterială.

Utilizarea regulată a analgezicelor și a medicamentelor antiinflamatorii

Când nu ne simțim bine și avem dureri folosim în mod obișnuit medicamente analgezice și anti-inflamatorii, fără a ne gândi că utilizarea lor necorespunzătoare poate provoca unele tulburări ale acestor organe atât de importante. Prin urmare, sfatul este să le folosiți cu prudență.

Dieta bogată în proteine ​​

O dieta bogata in proteine ​​transmite rinichi la surmenaj, ca produs final al metabolismului lor, deseurile de azot, iar pentru a fi eliminate din organism necesită o presiune majoritate glomerulare pe termen lung poate provoca probleme renale fiind în imposibilitatea acestora de a le elimina pe toate. Acumularea acestor deșeuri, reprezentată de acizi urici, pot cauza gută.

Abuzul de alcool

Consumul de alcool trebuie să fie limitat, indiferent de faptul că acesta poate genera în general un risc pentru sănătate . Deși ficatul organul cel mai afectat, produse toxice renale care sunt dezvoltate ca urmare a degradării pot provoca daune și obstrucția tubilor renali.

Fumatul

Fumatul crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. Aceasta poate duce la o îngustare a vaselor care reduce aportul de sânge la rinichi. În prezența unei afecțiuni preexistente, fumatul crește riscul de agravare.

Beți prea multă cafea

Potrivit unor studii, un consum exagerat de cofeina este printre primele cauze care determină formarea de pietre la rinichi, deoarece crește prezența calciului în urină. Amintiți-vă că, cofeina este prezentă și în alte alimente cum ar fi cacao, unele medicamente și alcool. Pentru sănătatea rinichilor este o practică bună limitarea consumului de cafea la 3 cesti pe zi.

Neglijarea infecțiilor urinare

Neglijarea unei stări infecțioase poate duce la o infecție a sistemului urinar. Orice simptom, cum ar fi tuse persistentă, stări de gripă, amigdalită, faringită sau altele, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră, care vă va sfătui cu privire la terapia potrivită. Chiar si antibiotice, atunci cand nu este necesară, supune rinichii la stres mai mare.

Dormiți puțin

Știm că lipsa de somn cauzează diverse tulburări care afectează multe organe și rinichii nu pot fi excluși. Țesuturile sunt reînnoite în timpul nopții și, de asemenea, somnul puțin, conform studiilor recente, poate reprezenta un factor care predispune arterele la obstrucție, ducând la hipertensiune, care, după cum s-a constatat, nu se dovedește a fi sănătoasă pentru rinichi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.