Dacă sunteți violate și aveți chiloți tanga, îmi pare foarte rău dar…este vina voastră

Sențință șoc în Irlanda: un tânăr de 27 de ani, acuzat că ar fi violat o minoră a fost achitat pentru că victima purta lenjerie de corp ”prea sexy”, adică chiloți tanga.

Hotărârea pronunțată de Tribunal la 6 noiembrie 2018 a declanșat un val de controverse.

Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta toată indignarea, aducând cu ei sau postând pe rețelele sociale pentru provocare un chilot tanga. Hashtag-ul este #ThisisNotConsent (Nu este un consens). Și lenjeria de corp a ajuns chiar în Parlament din Dáil Eireann, unde parlamentarul Ruth Coppinger a scos din mâneca un chilot tanga albastru.

„Poate părea jenant să arăt un chilot tanga aici. Cum credeți că se simte o victimă a violenței, o femeie a cărei lenjerie intimă este arătată într-un tribunal?“, a declarat parlamentarul referindu-se la faptul că, în timpul argumentelor de închidere a procesului,  Elizabeth O Connell, avocata presupusului violator, a susținut că fata a dat consensul violului, arătând în sala de judecată chilotul pe care victima îl purta în acesa seară.

Trei copii și doi adulți au fost găsiți morți într-un apartament din SUA

“Uitați-vă la modul în care era îmbrăcată, purta un chilot tanga cu dantelă în față. Credeți că fata nu era dispusă să facă sex în acea noapte?”, a spus avocatul.

Aceste cuvinte erau suficiente pentru a ajunge la o sentință. Deci, pe scurt, dacă porți un chilot sexy, potrivit judecatorilor este o modalitate de a spune: Sunt disponibilă a fi violată .

Și responsabilul centrului anti-violență din Dublin a criticat cuvintele avocatului O’Connell

Victima, după ce a suferit o violență fizică a trebuit să se simtă  umilită și judecată pentru ceea ce poartă. Acesta este motivul pentru care irlandezii au postat imagini cu lenjeria initimă pentru a protesta împotriva obiceiului de a acuza victimele hărțuirii după cum se îmbracă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.