Dacă aveți obiceiul să uscați hainele în casă, nu o mai faceți! Iată ce s-a descoperit

Multe persoane au obiceiul de a usca hainele în casă, dar este o mare greșeală! Un studiu a confirmat că este periculos pentru sănătate. Hainele umede sunt pline de apă, iar acest lucru permite creșterea unei tulpini de bacterii, ciuperca Aspergillus fumigatus, care atunci când este inhalată provoacă leziuni pulmonare grave.

 

Studiul a fost realizat de profesorul David Denninga de la Centrul Național Aspergillosis din Manchester care a descoperit că umiditatea reziduală din apa prezentă în haine este favorabilă pentru producerea unei ciuperci, Aspergillus fumigatus.

”Și uite așa  am rămas în chiloți”, după ce Veneția a fost înghițită de apă, locuitorii nu-și pierd simțul umorului

Această ciupercă este extrem de periculoasă pentru oameni cu unele afecțiuni cum ar fi, astm și persoanelor cu sistemul imunitar slab, cum ar fi persoanele cu cancer și care fac  chimioterapie. Un alt studiu realizat de Mackintosh School of Architecture di Glasgow a constatat că în multe case de nivelul de umiditate este prea mare, iar 1/3 din umiditate se datorează tocmai hainelor lăsate să se usuce în casă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.